The Write Score Forum

For Sibelius => Other Sibelius Stuff => Topic started by: drumzx on August 24, 2018, 01:42:41 PM



Title: Choppy playback in new laptop
Post by: drumzx on August 24, 2018, 01:42:41 PM
I recently purchased a new laptop just to make use of Sibelius a bit smoother.  However, I continue to experience choppy or hesitant playback.  What am I missing?

Currently operating with the system below:



Title: Re: Choppy playback in new laptop
Post by: Hugh Smith on August 29, 2018, 03:13:07 PM
What audio driver are you using in/for Sibelius (could be a Kontakt Player setting also)? I believe on Windows you want to use ASIO4ALL (http://www.asio4all.org/). However, I'm several years now removed from the latest happenings on Windows machines, so ASIO4ALL may not be the best thing to use these days.


Title: Re: Choppy playback in new laptop
Post by: drumzx on September 12, 2018, 02:24:14 PM
Hi Hugh!

I'm using the Primary Sound Drive interface.  My Active devices are to Kontakt 5 sound sets and one version of the Microsoft GS Wavetable for General Midi stuff.  My pit director loads general midi sounds through that tool.

I don't see ASIO4ALL in my list as an option for Audi Engines.  Is it as simple as downloading it from your link or must I do some maintenance within the Sibelius software/folders to have it appear as one?


Title: Re: Choppy playback in new laptop
Post by: Hugh Smith on September 16, 2018, 11:12:36 AM
... Is it as simple as downloading it from your link or must I do some maintenance within the Sibelius software/folders to have it appear as one?

Yes. Download it from the page I linked to. Run it. Then select the driver in Sibelius.

If you run into issues, you'll want to search the Tapspace Forum (https://www.tapspace.com/forums/) for ASIO related posts (don't think it's been discussed here at all).